АКТУАЛЬНІ АСПЕКТИ СПІВРОБІТНИЦТВА УКРАЇНИ І НАТО 2019–2022 РР. - ПРИЙДУН, Степан (ГУМАНІТАРНІ СТУДІЇ : ІСТОРІЯ ТА ПЕДАГОГІКА, 2023)
Анотація. У статті розглянуто основні напрями та результати співробітництва України і НАТО у 2019-2022 роках, зокрема в умовах загострення безпекової ситуації в Європі через агресію Росії проти України. Проаналізовано динаміку відносин Україна – НАТО на рівні політичного діалогу, практичного співробітництва та інтеграційних перспектив. Визначено пріоритетні сфери та напрями подальшого розвитку партнерства між Україною і НАТО з метою зміцнення національної безпеки України та євроатлантичної спільноти.